Σεντούκια Τάφοι

Στο βουνό Καρυά βορειοδυτικά της Χώρας της Σκοπέλου και πάνω από το πανέμορφο Μοναστήρι του Αγ. Ευσταθίου με την εξαιρετική θέα, στην τοποθεσία Σεντούκια, εντοπίζονται τέσσερις εξαιρετικοί αρχαίοι τάφοι της Ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου που έχουν το γνώρισμα πως είναι λαξευτοί! Γενικά τα Σεντούκια έχουν να επιδείξουν πολλές ιστορίες και θρύλους με κρυμμένους θησαυρούς!

 

 

 

Δυο από τους τάφους είναι παράλληλοι μεταξύ τους και χωρίζονται από έναν τρίτο που είναι ημιτελής και έναν άλλο που είναι παράλληλος προς τους τρεις και βρίσκεται δυο μέτρα μακρύτερα. Οι τρεις ολοκληρωμένοι τάφοι έχουν καλύμματα 2,5 μέτρων από μονόλιθες πλάκες και βρέθηκαν ανεστραμμένες (σημάδι σύλησης).

 

 

 

Για να επισκεφθείτε τον ενδιαφέροντα αυτό μυστηριακό χώρο θα ακολουθήσετε αρχικά με το αυτοκίνητο ή καλύτερα με μηχανάκι, ένα σηματοδοτημένο χωματόδρομο προς την Καρυά όπου θα συναντήσετε στην πορεία και μία πηγή, που όπως λέγεται έχει το καλύτερο νερό του νησιού. Μετά, θα συνεχίσετε με τα πόδια σε ένα στενό μονοπάτι μέχρι τους λαξευτούς τάφους στα Σεντούκια.

 

 

 

Η εμπειρία της πεζοπορίας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στην καταπράσινη φύση, ολοκληρώνεται όταν φθάσετε στην περιοχή Σεντούκια, που ως γνωστό βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα τοπογραφικά σημεία του νησιού. Από εκεί λοιπόν, θα μπορείτε να απολαύσετε μία μαγευτική θέα, διακρίνοντας την Αλόννησο, την Εύβοια, τη Σκιάθο και το Πήλιο, ενώ άμα έχει διαύγεια στην ατμόσφαιρα θα αγναντέψετε στον ορίζοντα την Χαλκιδική και βέβαια τον Όλυμπο.