Αρχαιολογικοί Χώροι – Μνημεία

Μαζί, ιστορία, θρύλοι, παραδόσεις και αρχαίοι μύθοι αφήνουν τα ίχνη τους στο σήμερα… Θα τα ακολουθήσεις; Οι αρχαιολογικοί χώροι της Σκοπέλου θα είναι «πολύτιμοι συνοδοιπόροι» στο ταξίδι σου.

Πίσω στο χρόνο σε ταξιδεύουν οι μοναδικοί αρχαίοι λαξευτοί τάφοι από τη ρωμαϊκή ή τη παλαιοχριστιανική περίοδο που βρίσκονται στην περιοχή Σεντούκια, ο τάφος του πρίγκηπα Σταφύλου, όπου βρέθηκε και το περίφημο ξίφος του στον ομώνυμο όρμο, ενώ το Ασκληπιείο Σκοπέλου στη θέση Αμπελική, θεωρείται από τα αρχαιότερα ιερά του θεού της Ιατρικής, Ασκληπιού.

Επίσης την δική τους ιστορία έχουν τα τείχη της ακρόπολης της αρχαίας πόλης του Πανόρμου στον ομώνυμο όρμο, οι Πύργοι, οι οποίοι αποτελούσαν αρχαίες αγροικίες και τα απομεινάρια των ρωμαϊκών λουτρών στο Λουτράκι.

Προχωρώντας ανά τους αιώνες, «γεύση» από Βυζάντιο και Μεσαίωνα θα σου δώσει το Βενετσιάνικο κάστρο των Γκίζι, κτίσμα 13ου αιώνα, στο πιο ψηλό σημείο της πρωτεύουσας, στην περιοχή του οποίου θα βρείτε πάνω από είκοσι αρχαία εκκλησάκια με τοιχογραφίες και «βοτσαλωτό» δάπεδο. Επίσης, εξίσου σημαντικό ενετικό μνημείο είναι και η Επισκοπή της Σκοπέλου.

Και το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ, καθώς πολλά είναι τα σημεία που κρύβουν λίγο από το πλούσιο παρελθόν του τόπου…