Ποδηλασία στη Σκόπελο

Σκόπελος …. Νησί μαγικό, νησί να το πιείς με το ποδήλατο!!!

Ποδηλατίστε το ελεύθερα και μπείτε στο πρώτο δρομάκι που θα βρείτε μπροστά σας, κάπου θα σας βγάλει, κάποια έκπληξη θα κρύβει! Κάποιο μαγικό τοπίο, ένα από τα εκατοντάδες κουκλίστικα εκκλησάκια, μια σκιά να ξαποστάσεις, λίγο νερό να δροσιστείς , μια μαγική γωνιά για να απολαύσεις τον ήλιο, την θάλασσα, το δάσος, την καταπληκτική θέα προς την Σκιάθο ή την Αλόννησο, να απλώσει το βλέμμα σου στο απέραντο γαλάζιο. Ένα μοναδικό, ήσυχο νησί, ιδανικό για να το ανακαλύψεις ακολουθώντας τους ασφαλείς ήσυχους, λες και δημιουργήθηκαν για να τους ακολουθήσεις μαγικούς και πάντα ανηφορικούς Δρόμους.

Πάρε το Gravel σου ή το Mountain Bike σου, αν θέλεις να σου δοθεί η ευκαιρία να πατήσεις στα χωμάτινα κομμάτια. Ακόμα και με ένα ποδήλατο δρόμου, ξεκινώντας την ώρα που ο ήλιος ξεπροβάλει, θα απολαύσεις την διαδρομή και θα ξεκινήσεις υπέροχα την μέρα σου! Εξάλλου το οικογενειακό προφίλ του νησιού ευνοεί τις ήρεμες ποδηλατάδες. Μην αμελήσεις φυσικά να πιείς το πρωινό σου καφεδάκι παρέα με την παραδοσιακή Σκοπελίτικη τυρόπιτα.

Ένα νησί για όλες τις εποχές… όταν ο κόσμος λιγοστεύει, όταν ο τόπος ημερεύει, αυτό συνεχίζει να σε μαγεύει!

Παρακάτω θα βρείτε διαδρομές που καταγράψαμε για να σας προκαλέσουμε… μην διστάσετε όμως, να παρακάμψετε προς τα εκεί που θα σας πάει το ένστικτό σας!

Σίγουρα αυτό που θα συναντήσετε θα σας αποζημιώσει!

Ακριτίδης Λευτέρης
Πρωταθλητής Ποδηλασίας
Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης
Οργανωτικός Διευθυντής Αθλητικού Συλλόγου “Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ”