Πως θα φτάσετε στην Σκόπελο

Η Σκόπελος είναι προσβάσιμη δια θαλάσσης, παρέχοντας εύρος εναλλακτικών επιλογών για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση από και προς το τον προορισμό. Το νησί συνδέεται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου με τον Βόλο, ενώ το καλοκαίρι η προσβασιμότητα του νησιού ενισχύεται σημαντικά με την προσθήκη ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την Εύβοια (Μαντούδι), την Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Επιπλέον, η Σκόπελος συνδέεται με τα γειτονικά λιμάνια των Σποράδων, όπως της Σκιάθου και της Αλοννήσου μέσα από καθημερινά δρομολόγια πλοίων. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τη Σκόπελο περιλαμβάνουν τη χρήση συμβατικών καθώς και ταχύπλοων πλοίων.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, παρέχεται μία τουλάχιστον ακτοπλοϊκή σύνδεση σε καθημερινή βάση από τον Βόλο, με προορισμό την Σκόπελο. Τη θερινή περίοδο, τα δρομολόγια αυξάνονται σημαντικά με 3 καθημερινές συνδέσεις, τουλάχιστον. Ανάλογα με το είδος του πλοίου αλλά και το λιμένα άφιξης (Σκόπελος (Χώρα), Γλώσσα Σκοπέλου, Αγνώντας), η διάρκεια του ταξιδιού διαφοροποιείται, αυξάνοντας το εύρος εναλλακτικών επιλογών για τον ταξιδιώτη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σκιάθο αποτελεί και ένα σημειό αναφοράς για πρόσβαση μέσω αεροδρομίου, καθώς με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση πτήσεων από Αθήνα αλλά και το εξωτερικό, από το διεθνές αεροδρόμιο “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”.