Παραλίες

Σκόπελος: Το Αιγαιοπελαγίτικο νησί με τις φημισμένες γραφικές παραλίες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, που ξεπροβάλουν μέσα από αμέτρητα πεύκα που μοιάζουν σαν να μπαίνουν και αυτά στη δροσιά της θάλασσας.

Κάθε Σκοπελίτικη ακρογιαλιά έχει τη δική της ομορφιά που είναι μοναδική και περιμένει από σας είτε να την προσεγγίσετε από κάποιο μονοπάτι ή να την πλησιάσετε με κάποιο σκάφος, για να την χαρείτε και να περάσετε εκεί ονειρεμένες διακοπές.

Αν διαθέτετε ή νοικιάσετε σκάφος θα βρεθείτε σε υπέροχες ερημικές παραλίες και θα νοιώσετε πόσο τυχεροί είστε που βρίσκεστε στη Σκόπελο.

Εκεί μπορείτε μα περιηγηθείτε με αυτοκίνητο, μηχανάκι, η το λεωφορείο που κάνει συνεχώς δρομολόγια μεταξύ Σκοπέλου και Γλώσσας και θα βρεθείτε στην απέραντη παραλία της Μηλιάς ή τις μικρές παραλίες Αντρίνες, ή ακόμη στη γραφική Καστάνη, ή στο μοναδικό Χόβολο ή στο Λιμνονάρι , ή στο Στάφυλο καθώς και στο Βελανιό μία υπέροχη παραλία της Σκοπέλου που εξακολουθεί να μαγνητίζει γυμνιστές αλλά και όσους αντέχουν το περπάτημα.

Το μπάνιο κατά το σούρουπο στον μοναδικό Πάνορμο μας δημιουργεί μία ρομαντική διάθεση γιατί μοιάζει να κολυμπάμε σε ένα χρυσαφένιο ποτάμι που λαμπυρίζει καθώς ο ήλιος δύει αργά στο βάθος του ορίζοντα, αλλά και στην παραλία της Μηλιάς με τα αμέτρητα πεύκα κολυμπώντας και απολαμβάνοντας ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα.

Όταν φυσάει Βοριάς και στο λιμάνι της Σκοπέλου έχει κύμα, μπορείτε να αποφύγετε εκείνη την ημέρα τις βορεινές παραλίες γιατί την ίδια στιγμή οι Δυτικές και οι Νότιες ακτές του νησιού έχουν ήρεμα νερά για ένα αξέχαστο μπάνιο.