Τοπικά Προϊόντα

Η Σκόπελος φημίζεται για τις καλλιέργειες υψηλής ποιότητας δαμάσκηνων, αμυγδάλων, κάστανων, σύκων, αμπελιών, εσπεριδοειδών και ελιάς. Χάρη στην εντυπωσιακή χλωρίδα, το νησί διαθέτει σπουδαία μελισσοκομική παράδοση, παράγει εξαίρετο μέλι και ταυτόχρονα διακρίνεται για τα πράσινα άγρια χόρτα, βότανα, μυρωδικά, σπαράγγια, μανιτάρια και την κτηνοτροφία του.

Η γαστρονομία όμως δεν είναι μόνο μία τέχνη  της γης αλλά και της θάλασσας. Το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά στη Σκόπελο συγκινούν ντόπιους και επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Όλες οι θαυμαστές πρώτες ύλες της φύσης επιτρέπουν στους ταλαντούχους σκοπελίτες να «ζωγραφίζουν»! Αλμυρές και γλυκές τοπικές συνταγές προσφέρονται σε καλαίσθητα εστιατόρια και παραδοσιακά  ταβερνάκια του νησιού.

Η δημοφιλής τυρόπιτα Σκοπέλου με την ιδιαίτερη τεχνική και το στριφτό σχήμα πρωταγωνιστεί σε ένα μενού που μετρά πολλές επιτυχίες. Η μυζήθρα και η κατσικίσια φέτα, το τοπικό ελαιόλαδο, η σουμάδα, το ψωμί και οι δεκάδες συνταγές με ψάρι και ντόπια κρεατικά ή λαχανικά από το μποστάνι, «αναστατώνουν» κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Η τελετουργία του γεύματος ολοκληρώνεται με τα τοπικά γλυκά όπως το δαμάσκηνο, το αμύγδαλο, το βύσσινο και το πορτοκάλι καθώς και άλλα, όπως η μουσταλευριά, οι ροζέδες, το αμυγδαλάτο και τα χαμαλιά, που όλα έχουν γεύση ονειρική! Άλλωστε οι τοπικοί συνεταιρισμοί και παραγωγοί κατέχουν όλα τα μυστικά, ώστε να μπορείτε να πάρετε μαζί σας λίγη από τη γαστρονομική μαγεία του τόπου. Όνειρα γλυκά, λοιπόν!