Ιστιοπλοία και Αγκυροβόλια στην Σκόπελο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ευρύτερη περιοχή των Σποράδων όπως η Σκίαθος, η Σκόπελος, η Αλλόνησος, η Σκύρος το Θαλάσσιο πάρκο προσφέρονται για ιστιοπλοικές δραστηριότητες προσελκύοζοντας κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, που είναι παθιασμένοι ή θελουν να ασχοληθούν με αυτό το θαυμάσιο θαλάσσιο σπορ.

Θαλάσσια περιοχή Βορείων Σποράδων

Μπροστά στα μάτια σας εκτείνεται ένας απέραντος καταπράσινος παράδεισος με εξωτικές θαλάσσιες ακτές και δημοφιλείς ή και μοναχικές παραλίες. Η ηπειρωτική Μαγνησία με το πανέμορφο Πήλιο και στη συνέχειά το ονειρεμένο νησιώτικο σύμπλεγμα που αποτελείται από τη Σκιάθο, την Σκόπελο, την Αλόννησο, την Σκύρο, το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου και βόρειων Σποράδων αλλά και η Βόρειο Εύβοια καθώς και πιο βόρεια η καταπληκτική Χαλκιδική είναι τα “διαμάντα” της πανέμορφης χώρας μας που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Στο σπάνιας ομορφιάς αυτό φυσικό περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί η ιστορική Ελληνική φιλοξενία των κατοίκων, που θα σας υποδεχθούν σε γραφικούς οικισμούς και καταλύμματα αλλά και το καλό φαγητό με την ποικιλία των τοπικών γεύσεων που συνήθως συνοδεύονται από τα πανηγυριώτικα γλέντια.

Σύμμαχοι στις ιστιοπλοικές σας εξορμήσεις στις Σποράδες είναι οι ευνοικοί άνεμοι που ακόμη και οι βοριάδες των καλοκαιρινών μελτεμιών είναι πιο ήπιοι και διαχειρίσιμοι σε σχέση με άλλες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Έτσι θα μπορείτε να κατευθύνετε τα σκάφη σας σε απάνεμους πανέμορφους καταπράσινους κόλπους και ακτές στα Δυτικά, Νότια και Ανατολικά τμήματα των νησιών. Και μην αγχώνεστε αν δεν διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος διότι η Σκόπελος προσφέρεται για να ναυλώσετε ή να μισθώσετε σκάφη ή και βάρκες, ώστε ανάλογα με το πλεούμενο να περιηγηθείτε στις παραλίες και να προσεγγίσετε τα πιο όμορφα και απροσπέλαστα μέρη της νήσου ή και των άλλων νησιών των Σποράδων.

Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες στη Σκόπελο

Να έχετε υπόψη σας ότι η Σκόπελος είναι το κατεξοχήν νησί που παραδοσιακά ασχολείται χρόνια τώρα με τη διοργάνωση κάθε χρόνο Εθνικών αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος ιστιοπλοικών αγώνων, όπως για παράδειγμα το γνωστό διεθνώς “Aegean Regatta” με αθρόες συμμετοχές ελλήνων και ξένων ιστιοπλόων.

Ο ναυτικός όμιλος Σκοπέλου

Το ενδιαφέρον των Σκοπελιτών για την ιστιοπλοία φαίνεται και από το γεγονός ότι σημαντική δραστηριότητα έχει να επιδείξει ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κωπηλατικός Όμιλος Σκοπέλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ, όπου τα μέλη του είναι πάντα πρόθυμοι να σας προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση για να απολάυσετε την θαλάσσια εξόρμηση με το σκάφο σας.

Ιστιοπλοΐα και Θαλάσσιος τουρισμός στη Σκόπελο

Για τις ανάγκες των θαλάσσιων εξορμήσεων υπάρχουν οι απραίτητες διευκολύνσεις όπως είναι: Τέσσερα (4) Αγκυροβόλια και λιμάνια στην Χώρα της Σκοπέλου, στο Λουτράκι το επίνειο της όμορφης Γλώσσας, το Νέο Κλήμα και ο Αγνώντας. Οργανωμένες μαρίνες υπάρχουν στη Χώρα της Σκοπέλου όπου εντοπίζπνται πολλές θέσεις για πρόσδεση των σκαφών διαφόρων μεγεθών από ιστιοπλοικό έως και μεγάλα yacht . Επίσης θα βρείτε οργανωμένη μαρίνα και στο Νέο Κλήμα, ενώ θα μπορείτε να ελλιμενιστείτε και στο λιμάνι του Λουτρακίου της Γλώσσας καθώς και στο πανέμορφο Αγνώντα. Οι επισκέπτες με φουσκωτά έχουν στη διάθεσή τους αρκετές γλίστρες όπως 2 στο λιμάνι της Σκοπέλου, 1 στον Αγνώντα, 1 στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου και 1 στο Λουτράκι, ενώ σε 1 γλίστρα κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου υπάρχει και “ηλεκτρικός εργάτης”. Γενικότερα βέβαια οι “σκαφάτοι” θα μπορούν να εξυπηρεθούν για τιςδιάφορες ανάγκες των σκαφών τους, όπως καύσιμα, πάγος, τρόφιμα αλλά και κάθε μηχανολογική βοήθεια. Εξάλλου οι παραλίες Μπλό στον Πάνορμο , ο Στάφυλος και άλλοι φυσικοί κόλποι του νησιού θεωρούνται κατάλληλοι για αγκυροβόλια.