Ιστιοπλοΐα και Αγκυροβόλια στη Σκόπελο

Όλο το νησί είναι ένας μεγάλος «καμβάς» που πλημμυρίζει από το γαλάζιο του ουρανού, το βαθύ μπλε του βυθού, το καταπράσινο του δάσους και το γαλαζοπράσινο των παραδεισένιων παραλιών. Ο καμβάς θα γεμίσει με τις «πινελιές» σου για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης.

…«Πινελιές» εξερεύνησης μέσα από θαλάσσιες εκδρομές για να απολαύσετε κρυφές ομορφιές του νησιού ή να φτιάξετε την δική σας … καρτ ποστάλ στο instagram με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού, των ήπιων ανέμων, των τριών λιμανιών στη Σκόπελο τον Αγνώντα και το Λουτράκι και των τριών τουριστικών καταφυγίων της Σκοπέλου, του Έλιους και του Λουτρακίου, η ιστιοπλοΐα αποτελεί τον παράδεισο για κάθε επίδοξο θαλασσοπόρο. Εδώ, έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε βάρκα μηχανοκίνητη ή το δικό σας ιστιοπλοϊκό, με ή χωρίς οδηγό.

Θαλάσσια περιοχή Βορείων Σποράδων

Μπροστά στα μάτια σας εκτείνεται ένας απέραντος καταπράσινος παράδεισος με εξωτικές θαλάσσιες ακτές και δημοφιλείς ή και μοναχικές παραλίες. Η ηπειρωτική Μαγνησία και στη συνέχειά, το ονειρεμένο νησιώτικο σύμπλεγμα που αποτελείται από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο, τη Σκύρο, το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων αλλά και η Βόρεια Εύβοια, καθώς και πιο βόρεια, η καταπληκτική Χαλκιδική είναι “διαμάντια” της πανέμορφης χώρας μας που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα τα κάνετε δικά σας, διαγράφοντας τη δική σας πορεία στη θάλασσα.

Σύμμαχοι στις ιστιοπλοϊκές σας εξορμήσεις στις Σποράδες είναι οι ευνοικοί άνεμοι που ακόμη και οι βοριάδες των καλοκαιρινών μελτεμιών είναι πιο ήπιοι και διαχειρίσιμοι, σε σχέση με άλλες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Έτσι θα μπορείτε να κατευθύνετε τα σκάφη σας σε απάνεμους πανέμορφους καταπράσινους κόλπους και ακτές στα Δυτικά, Νότια και Ανατολικά τμήματα των νησιών.

Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες στη Σκόπελο

Αξίζει να γνωρίζετε πως η Σκόπελος είναι το κατεξοχήν νησί που παραδοσιακά ασχολείται με τη διοργάνωση Εθνικών αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Ο ναυτικός όμιλος Σκοπέλου

Το ενδιαφέρον και η αγάπη των Σκοπελιτών για την ιστιοπλοία φαίνεται και από το γεγονός ότι σημαντική δραστηριότητα έχει να επιδείξει ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κωπηλατικός Όμιλος Σκοπέλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ, όπου τα μέλη του είναι πάντα πρόθυμα να σας υποστηρίξουν και να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά της θάλασσας!

Ιστιοπλοΐα και Θαλάσσιος τουρισμός στη Σκόπελο

Για τις ανάγκες των θαλάσσιων εξορμήσεων υπάρχουν οι απραίτητες διευκολύνσεις όπως είναι: Τέσσερα (4) Αγκυροβόλια και λιμάνια στην Χώρα της Σκοπέλου, στο Λουτράκι το επίνειο της όμορφης Γλώσσας, το Νέο Κλήμα και ο Αγνώντας. Οργανωμένες μαρίνες υπάρχουν στη Χώρα της Σκοπέλου όπου εντοπίζπνται πολλές θέσεις για πρόσδεση των σκαφών διαφόρων μεγεθών από ιστιοπλοικό έως και μεγάλα yacht . Επίσης θα βρείτε οργανωμένη μαρίνα και στο Νέο Κλήμα, ενώ θα μπορείτε να ελλιμενιστείτε και στο λιμάνι του Λουτρακίου της Γλώσσας καθώς και στο πανέμορφο Αγνώντα. Οι επισκέπτες με φουσκωτά έχουν στη διάθεσή τους αρκετές γλίστρες όπως 2 στο λιμάνι της Σκοπέλου, 1 στον Αγνώντα, 1 στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου και 1 στο Λουτράκι, ενώ σε 1 γλίστρα κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου υπάρχει και “ηλεκτρικός εργάτης”. Γενικότερα βέβαια οι “σκαφάτοι” θα μπορούν να εξυπηρεθούν για τιςδιάφορες ανάγκες των σκαφών τους, όπως καύσιμα, πάγος, τρόφιμα αλλά και κάθε μηχανολογική βοήθεια. Εξάλλου οι παραλίες Μπλό στον Πάνορμο , ο Στάφυλος και άλλοι φυσικοί κόλποι του νησιού θεωρούνται κατάλληλοι για αγκυροβόλια.

Επιχειρήσεις