Έκθεση Μικροναυπηγικής

Φιλοξενείται αυτή την περίοδο στη μαγευτική Σκόπελο μία έκθεση που έχει λάβει σπουδαίες κριτικές και διθυραμβικά σχόλια από όσους είχαν την ευκαιρία νατην επισκεφθούν από κοντά. Ένα πραγματικό «μουσείο σκαφών» που με τη δεξιοτεχνία του δημιουργού θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη.

Προερχόμενος από ναυτική οικογένεια της Σκοπέλου ο δημιουργός Παναγιώτης Σοφικίτης με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη μετουσιώνει όλα τα βιώματά του κοντά στη ναυπηγική σε αυτά τα σπουδαία έργα. Πρόκειται για την κατασκευή υπό κλίμακα ομοιωμάτων σκαφών με βάση υπαρκτό πρότυπο, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες της ναυπηγικής, με όλα τα συνοδευτικά μέρη των πλοίων (κατάρτια, μπαστούνι, πανιά, άγκυρες, θαλασσομάχος, ακρόπρωρο κ.α.) ώστε το τελικό παραγόμενο μοντέλο να αποτελεί πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου σκάφους.

Η διαδικασία κατασκευής είναι δαπανηρή και χρονοβόρα αφού απαιτεί μήνες καθημερινής λεπτομερούς εργασίας, υπομονή, επιμονή και αγάπη για το αντικείμενο.Ο επισκέπτης εισέρχεται στο μαγικό κόσμο της ναυπηγικής που εδώ και χιλιετίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χώρα μας και την ιστορία της.