Αγιος Κωνσταντίνος Γλυφονέρι

Είναι μία  απομονωμένη παραλία που συνήθως είναι  προσβάσιμη από τη θάλασσα με σκάφος. Ωστόσο, μπορείτε να την επισκεφθείτε  μέσω ενός γραφικού πετρόκτιστου  μονοπατιού  και να μαγευτείτε από τα φυσικά σμιλευμένα άγρια βράχια και τους χρωματισμούς τους που φαίνεται  να οφείλονται στη σύστασή τους, αλλά και την εντυπωσιακή επίδραση του βρόχινου νερού κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η παραλία Άγιος Κωνσταντίνος ή Γλυφονέρι καθώς και Γλυστέρη, βρίσκεται στη Βορεινή πλευρά του νησιού σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα. Στο λόφο πάνω από την παραλία, δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, από το οποίο πήρε και το όνομα η παραλία.

 

Ο Άγιος Κωνσταντίνος ή Γλυφονέρι είναι μία οργανωμένη και αμμώδης, με καθαρά γαλανά νερά, παραλία  που συγκεντρώνει  και πολλούςντόπιους λόγω και της μικρής απόστασης από τον οικισμό. Προσφέρεται για μια γρήγορη βουτιά, ενώ λόγω  προσανατολισμού είναι γνωστή και  για την υπέροχη ανατολή του ηλίου, για όσους αρέσκονται στο πρωινό ξύπνημα.

Απέχει μόλις 2,6χλμ. από τη Χώρα της Σκοπέλου (Λιμάνι) και μπορείτε να φτάσετε σε  8 λεπτά με το αυτοκίνητο ή ακόμη  και  με τα πόδια, κάνοντας και την άσκησή σας.