Αρμενόπετρα

Μετά  το Έλιος, ανακαλύπτουμε άλλη μία όμορφη παραλία, την Αρμενόπετρα. Εμβληματικός είναι ο όρθιος βράχος που στέκεται αγέρωχος αριστερά της παραλίας. Λόγω της ανάβλυσης υπόγειων ρευμάτων γλυκού νερού η θάλασσα στην παραλία της Ανεμόπετρας είναι πάντα δροσερή ή και κρύα, δροσίζοντας τους λουόμενους ακόμα και σε μεγάλες ζέστες το καλοκαίρι!

Χαρακτηριστικό του τοπίου είναι ότι τα πευκόδενδρα παρουσιάζουν μία κλίση, που οφείλεται στους Βόρειο-Δυτικούς αιγαιοπελαγίτικους ανέμους που φυσούν το χειμώνα.

Από την παραθαλάσσια περιοχή της Αρμενόπετρας, μπορούμε να απολαύσουμε λόγω ευνοϊκού προσανατολισμού, όμορφα ηλιοβασιλέματα, αλλά και μία εξαιρετική θέα προς το χωριό της Γλώσσας.

Για να χαρούμε την παραλία της Αρμενόπετρας μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα από τις διαφορετικές διαδρομές, ξεκινώντας από τη Χώρα της Σκοπέλου.

Διαμέσου του δρόμου του Αγίου Ρηγίνου με μήκος διαδρομής 21,5 χλμ. σε 30 λεπτά με το αυτοκίνητο, ή διαμέσου του δρόμου Στάφυλου – Αγνώντα με μήκος διαδρομής 26,1 χλμ. σε 35 λεπτά με το αυτοκίνητο ή και Διαμέσου του δρόμου Γλυστέρι – Καρυά Βουνό Δέλφη 16,5 χλμ. μήκους διαδρομής σε 28 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο.