Αγιος Ιωάννης στο Καστρί

Παραλία με γοητεία… σταρ του σινεμά! Σήμα κατατεθέν της παραλίας είναι ο ψηλός βράχος της, στην κορυφή, του οποίου βρίσκεται γατζωμένο το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου που γιορτάζει στις 29 Αυγούστου και γίνεται πανηγύρι. Για να επισκεφτείτε το εκκλησάκι, θα πρέπει να ανέβετε 106 σκαλοπάτια, αλλά αξίζει τον κόπο διότι θα απολαύσετε από ψηλά τις μικρές απομονωμένες παραλίες με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, το καταπράσινο περιβάλλον που τις «αγκαλιάζει», αλλά και μία μαγευτική Αιγαιοπελαγίτικη θέα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας. Δεν είναι τυχαίο πως, η ταινία Mamma Mia! ανέδειξε ιδιαίτερα το όμορφο αυτό πορτρέτο, βάζοντας το για πάντα στο μυαλό και την καρδιά όσων επιθυμούν να έχουν έναν παραμυθένιο γάμο!

Από τη Χώρα της Σκοπέλου ( Λιμάνι ), μέσω του δρόμου του Αγίου Ρηγίνου, απέχει 30 χλμ. με διάρκεια διαδρομής 43 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Διαμέσου του δρόμου Στάφυλου – Αγνώντα 34,6 χλμ σε 47 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ Διαμέσου του δρόμου Γλυστέρι – Καρυά Βουνό Δέλφη 24,9 χλμ. σε 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.