Ανατολή

Στο ψηλότερο σημείο του οικισμού, στο Κάστρο της Σκοπέλου βρίσκεται η ταβέρνα του Γιώργου Ξηντάρη, «Ανατολή». Η καταπληκτική θέα, οι πεντανόστιμοι μεζέδες και η ζωντανή μουσική καθημερινά, συνθέτουν ένα τοπίο αξέχαστης εμπειρίας και ομορφιάς. Το μπλε της θάλασσας με το χρώμα του ουρανού τις απογευματινές ώρες συνθέτουν ένα θέαμα εκπληκτικής ομορφιάς. Το βράδυ, ο επισκέπτης μπορεί να δει όλο τον οικισμό της Σκοπέλου φωταγωγημένο από το λιμάνι μέχρι και τα φωτισμένα σοκάκια.

Οι μεζέδες είναι φτιαγμένοι από τα καλύτερα υλικά και με διάφορα μυρωδικά από τους αγρούς της Σκοπέλου. Μάγειρας είναι ο ίδιος ο Γιώργος Ξηντάρης που κάθε μέρα βάζει την αγάπη του και το μεράκι του για όσο τον δυνατόν καλύτερες σπιτικές γεύσεις και μυρωδιές. Η ζωντανή μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της «Ανατολής». Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της και κάθε βράδυ από το 1982 ο Γιώργος Ξηντάρης μαζί με πολλούς από τους αξιόλογους μουσικούς της Σκοπέλου ταξιδεύει τον επισκέπτη με τη φωνή του και τα Ρεμπέτικα τραγούδια σε άλλες εποχές. Τα τελευταία χρόνια, στην ορχήστρα συμμετέχουν και τα δυο παιδιά του Αντώνης και Θοδωρής που συνεχίζουν στα ίδια γευστικά και μουσικά μονοπάτια.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου είναι οι καλύτεροι διαφημιστές όλων αυτών που περιγράψαμε. Είναι λάτρεις της «Ανατολής».

Στοιχεία επικοινωνίας:
Περιοχή: Κάστρο, Σκόπελος Τ.Κ.: 37003
Τηλ.: +30 24240 22851, +30 697 9944679
Facebook: Αnatoli