Η σκοπελίτικη γη είναι ιδιαίτερα εύφορη και το νησί έχει μεγάλη παραγωγή σε εσπεριδοειδή. Εκτός από πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια, κάθε σπιτικό έχει και αρκετές ροδιές. Το ρόδι, το οποίο θεωρείται χειμερινό φρούτο, συνδέεται με πλήθος παραδόσεων και δοξασιών που αναζητούν τις ρίζες τους στην αρχαία μυθολογία. Παραδοσιακά, το ρόδι θεωρείται σύμβολο της γονιμότητας και συνδέεται με το μύθο της Περσεφόνης. Σημαντικό στοιχείο της τοπικής κουζίνας είναι επίσης τα άγρια χόρτα, τα οποία οι ντόπιοι μαζεύουν από την εξοχή και περιλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε γεύμα τους τη χειμερινή περίοδο. Δημοφιλές «σπορ» μεταξύ των κατοίκων το φθινόπωρο είναι επίσης το μάζεμα των άγριων μανιταριών (μανίτες), που αποτελούν εξαιρετικό έδεσμα αλλά και επικίνδυνη τροφή για όσους δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τα βρώσιμα από τα δηλητηριώδη μανιτάρια.