Οι Σκοπελίτες είναι περήφανοι για τις ελιές και το ελαιόλαδο που παράγουν. Οι σκοπελίτικες (βρώσιμες ή μαύρες) ελιές είναι εφάμιλλες των πηλιορείτικων. Σε σύγκριση με τις γνωστές ελιές καλαμών, είναι πιο σαρκώδεις και ζουμερές.

 

   Οι ντόπιοι περηφανεύονται, επίσης, για τη μέθοδο παραγωγής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, χωρίς δεύτερο πρεσάρισμα και χωρίς αναμίξεις. Στη χώρα της Σκοπέλου λειτουργούσαν πέντε ή έξι παραδοσιακά ελαιοτριβεία, τα περισσότερα εκ των οποίων έκλεισαν πριν από 20 χρόνια. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί, όμως, τα δύο ελαιοτριβεία που εξακολουθούν να λειτουργούν, ένα στη Γλώσσα και ένα στη χώρα.