Αυτή η βρετανική παράδοση ικανοποιείται με τον καλύτερο τρόπο στη Σκόπελο, όπου το ψωμί και οι μαρμελάδες παρασκευάζονται με μεράκι.

 

   Παρότι το σιτάρι δεν αποτελούσε ποτέ βασική καλλιέργεια του νησιού, και ο τελευταίος μύλος στο Παλιό Κλήμα έκλεισε πριν από λίγα χρόνια, στη Σκόπελο ζυμώνονται πολλά παραδοσιακά ψωμιά που μπορούν να συγκριθούν ακόμη και με εκείνα της Λευκάδας. Στη χώρα της Σκοπέλου, μόνο, υπάρχουν έξι φούρνοι.

 

   Οι Σκοπελίτισσες νοικοκυρές και οι παραδοσιακοί συνεταιρισμοί έχουν αναγάγει τη συντήρηση των φρούτων και την παρασκευή μαρμελάδων από τα ντόπια φρούτα σε τέχνη.